sobota 31. ledna 2015

Náš nový domov

Ihned po zveřejnění článku jsme se stěhovali, tentokrát to bylo mnohem jednodušší než stěhování z Pardubic (Míša by si mohla otevřít obchod asi se vším :), jen sbalit oblečení do dvou kufrů, nějaké to jídlo a naložit to do auta. Přesunuli jsme se z Flaxmere na okraj Hastings. Rodina je parádní, nyní náš nájem zahrnuje i jídlo, každý den paní dělá teplou večeři, můžeme si brát prostě vše co mají doma a když něco nebudou náhodou mít (což se skoro nestane, protože jejich skříň s jídlem je takový malý supermarket), tak ji to máme říct a ona nám to koupí...prostě neuvěřitelné, skoro lepší než na hotelu:) Je vidět, že peníze za nájem nemají na výdělek (jako předchozí náš ubytovatel), ale jen aby jim to pokrylo náklady na jídlo, energie apod. teda jestli vůbec.

Takto na nás čekaly burgery, když jsem přišli ve 22:30 z práce



 V práci je to nyní celkem nuda, asi pracujeme dobře, tak jsme se dostali do týmu k žehličce na prostěradla. Míša je tam vkládá tak dobře, že několikrát už měla nejvíce prostěradel za den, takže porazila i místní. Prostě zase musí v něčem vyhrávat :) Těm se to asi možná trochu nelíbí, a místo toho aby ji třeba pochválili, že ji to jde dobře, tak si s ní přestávají povídat... Já na druhé straně vyžehlená a poskládaná prostěradla balím do balíků po deseti kusech, někdy denně zabalím až 500 balíků. Asi poznali že mám v balení už praxi z KUTILa, díky Zdendo :) Každý den je to nyní stejné, trochu nuda, než když jsme za den byli na několika pozicích, ale práce je práce, takže to moc neřešíme, víme že to nebudeme dělat celý život :)

Předminulou sobotu nás místní vzali na projížďku na kolech podél oceánu do kavárny a zpět. Byla to změna a docela jsme si to užili. Ostatní volné dny využíváme většinou jen k odpočinku, žádné výlety se moc podniknout nedají, protože máme vždy jen jeden den volna,tři dny práce, den volna dva dny práce, tak to nemá smysl jezdit někam moc daleko. Ale věříme, že čas na cestovaní určitě přijde.

Cyklisti :)


Skupinové foto - naše paní domácí je úplně vpravo.
Výměna fotografů - náš pan domácí je uprostřed v červeném dresu
V pondělí nastoupila naše "náhradní mamka" do práce, tak jsme se dohodli, že jim pomůžeme a budeme také připravovat večeře, navrhovali jsme tři večeře za týden, oni přistoupili na dvě.
Už jsme jim servírovali vepřovou panenku se sázeným vejcem, bramboráky s vepřovým masem a rybu v trojobalu s bramborovou kaší. Prý nás nepustí zpět domů :) Možná jsme nasadili trochu vysokou laťku :)

Žádné komentáře:

Okomentovat